Lavazza France Offices - Paris

Lavazza France Offices - Paris

Location
Paris, France | View Map
Project Year
2019
Category
Offices

Lavazza France offices - Paris

Isidoro Mastronardi Architettto as Interior Architects

Lavazza France, one of the partners of the celebrated coffee makers from Turin, has recently taken up residence in the Arrondissement of Boulogne-Billancourt, a district of the Île-de-France in rapid expansion, a few kilometres from the centre of Paris.

This large open-plan space is divided up by screens which are almost theatrical and feature large-scale prints depicting the product and its message.

The warm shade of the fitted carpet as well as the harmonious colour scheme are the focal points of a project in which spatial planning was key and also includes several top-end objects, representing Italian design.

The meeting rooms are one of the best features of the entire scheme; they act as room dividers by separating the various workstations and let natural light through as they are in clear glass.

In this project, there are neither doors nor walls: walls give way to dramatic screens, which subdivide the space and create private, secluded workstations and altogether decorate the long and narrow corridors as a sort of sequence shot.

Partitions in drywall act as support for floor-to-ceiling graphic as well as photographic reproductions of the brand’s most representative images and campaigns. As a result, all the vertical surfaces are an opportunity to convey the identity of both product and brand: graphic design is turned into a study in spatial planning, decorating the various areas with the recent campaign by the photographer Steve McCurry for the project Tierra, aimed at supporting the main coffee producing countries.

 

Dimensions: 900 sqm

Location: Paris

Partner: Officenter srl – Gallarate; PMA; VINCI Facilities

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersArtemide
Product Spec Sheet
Manufacturers
AL House
next project

AL House

Private Houses
Novelda, Alicante, Spain - Build completed in 2019
View Project