"Less is more" ? ... Little is more.

"Less is more" ? ... Little is more.

Architect
Stefano Toscano

Emanuele Zaniboni architetto

Davide Bardini
Location
Torino, Italy
Category
Apartments
Tommaso BuzzI

"Less is more" ? ... Little is more by Davide Bardini, Stefano Toscano and Emanuele Zaniboni

Stefano Toscano as Architects

The apartment has a rectangular layout (5,5 by 10,5 m), is characterized by 8 windows positioned on three walls, and is situated on the last floor of a building dating from the first part of the XX century in Turin's centre. It will soon become our friend's new house.


Our client friend has expressed these requirements: to renovate the room layout without changing the bathroom, and to optimize the space with custom furniture taking into consideration the numerous windows.


The answer is a specific design solution that will remove all partition walls and will insert a brand new box like furniture / partition with the aim of obtaining a bright studio apartment customized to the way of life of the inhabitant.


The custom white lacquered furniture, which acts as a divide, adapts its features in accordance with the spaces it crosses: utility room and laundry room in entrance, kitchen and pantry in the dining room, wardrobe and bed in bedroom.


A rollaway section will be inserted between the living area and the bedroom to ensure the level of privacy desired by the client.

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
SupplierErre Ti arredamenti snc
Product Spec Sheet
Former Diamond Exchange, Capital C
next project

Former Diamond Exchange, Capital C

Offices
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2019
View Project