LOFT IN AN OLD CARPENTRY

LOFT IN AN OLD CARPENTRY

Architect
AGNÈS & AGNÈS ARCHITECTURE
Location
Paris, France
Project Year
2014
Category
Private Houses

LOFT IN AN OLD CARPENTRY

AGNÈS & AGNÈS ARCHITECTURE as Architects

This project is a response to a very special request aiming to transform an old two story carpentry at the end of a courtyard in the heart of Paris, into a family house hosting 7 persons (2 adults and 5 teeangers)


To fill up this very large space (320 m²) underneath a huge skylight, we have decided to provide this large void with little boxes fulfilling the needed functions. These boxes have a pitched house shape and are scattered on both levels.


We conceived the ground floor as the main space which hosts everyday functions such as the living area, the tv room, and the kitchen – dining room, the latter was set it in one of these boxes. This box is black, central and full of light due to the openings in its ceiling. The first floor represents a more intimate space, where all the bedrooms are located. The children's rooms have doors in a blue shade to make them stand out. Every room is like a little house with a diffrent color in the interior reflecting each child's personnality. The corridor serving all the rooms is provided with a handrail in perforated steel and a flexible floor to give a fresh feel to it.


In this transformation we kept in mind the identity of the site while creating a modern and colorful space for the family.


LIST OF PRODUCTS - Floor (kitchen, diningroom, stairs and 1st floor cooridor) : Nora-Normanent - Radiator : Acova - Bathroom : Allia and Grohe - Kitchen : Ikea - Kitchen workplan : Polyrey

Share or Add LOFT IN AN OLD CARPENTRY to your Collections
Project Credits
Rolex Learning Center
next project

Rolex Learning Center

Research Facilities
Ecublens, Switzerland - Build completed in 2010
View Project