Loterie Suisse Romande

Loterie Suisse Romande

Architect
CCHE Lausanne SA
Location
Lausanne, Switzerland
Project Year
2016
Category
Offices
Thomas Jantscher

Loterie Suisse Romande

CCHE Lausanne SA as Architects

The LORO wants to bring together its different entities on one site. The building located avenue de Provence in Lausanne, already hosted some, was transformed internal and external and completed with an extension to regroup them.

 

CCHE has developed a structure in the common courtyard to provide a visible single entry with the goal to redistribute the building part through the different lodgers and to connect all levels and services.

 

The new site match industrial character of the site thanks to the building envelope, but develops a LORO specific universe inside the building. The extension takes the form of a tree wrapping the existing building as a canopy in which penetrates the surrounding vegetation.

 

The LORO indoor environment, with its large levels, is assimilated to boxes looking like disseminated houses in the city: the front houses are closed offices and conference rooms and those inside the levels are dedicated to services.

This story is available in multiple languages
Share or Add Loterie Suisse Romande to your Collections
Project team
Júlia Center
next project

Júlia Center

Shops
Andorra la Vella, Andorra
View Project