Lothringen

Lothringen

Offices
Bochum, Germany

Lothringen

Ruebsamen and Partner as Architects

On the site of a former colliery in Bochum, Germany, Rübsamen + Partners Architects has recently completed the headquarter for two companies in the field of medical consultation and assessment . The clear structure based on the appropriateness of the historic industrial buildings, avoids any arbitrariness and seeksfor rational clarity.


The building with approximately 1,900 square meters of floor got a brick facade, inspired by the historic buildings on site. It is distinguished by a consistent façade grid , which is rhythmised by two different window sizes.


The exterior is determined only by the rhythm of the windows, the materials brick (wall) and zinc (window), and the colors red (wall) and gray-green (windows). Iinside the oak of the windows comes together with the pure white walls and the gray green stone flooring in public areas.

Project team
Media Plaza Utrecht
next project

Media Plaza Utrecht

Community Centres
Utrecht, Netherlands - Build completed in 2013
View Project