Maguire

Maguire

Architect
catherinecatherine
Location
Montreal, QC, Canada
Project Year
2019
Category
Shops
Raphaël Thibodeau

Maguire

catherinecatherine as Architects

For their new flagship store, Maguire wanted to rethink the shoe shopping experience. Their goal ? Allow customers to serve themselves while trying different pairs and sizes without having to resort to employees. The solution has been to design a storage with large sliding doors easy accessible in a manner of a large shoe wardrobe. In addition, the space has been designed to highlight the different collections and colors of shoes through geometric shapes and textures.

 

A curtain on rails makes it possible to create a fitting room during events and the large mirrors reflect the shoes from several angles.Various spaces have been created for trying  out shoes.

This story is available in multiple languages
Share or Add Maguire to your Collections
Project team
Product Spec Sheet

ElementBrand
All that JazzFormica Group
SuppliersIl Fabrique
Product Spec Sheet
All that Jazz
Suppliers
Reconversion post site, Aalst
next project

Reconversion post site, Aalst

Offices and Car Parks
Aalst, Belgium - Build completed in 2012
View Project