Manacás House

Manacás House

Architect
Juliana Stefanelli Arquitetura & Design
Location
Paulínia, SP, Brazil
Project Year
2018
Category
Private Houses
Matheus Meireles

Manacás House

Juliana Stefanelli Arquitetura & Design as Architects

Manacás Project was designed for a young couple, which the greatest desire was for a fully integrated, functional and modern house. Set on a sloping plot, the house has its main access via a wide staircase, highlighted by a natural stone wall. All roomsare located on the ground floor, allowing greater integration and functionality. To take advantage of the space, the garage roof has been transformed into a large mezzanine. The kitchen is integrated with the barbecue through large aluminum doors, allowing greater fluidity between spaces. The great advantage of this house is the mix of materials; stone, wood and metal; and the use of conventional structure with metallic structure, as can be seen in the supports of the mezzanine and barbecue slabs. Following a hostel concept, all rooms have openings to the pool, allowing visibility and easy access to the leisure area.

Share or Add Manacás House to your Collections
Fort York National Historic Site Visitor Centre
next project

Fort York National Historic Site Visitor Centre

Museums
100 Garrison Rd, Toronto, ON, Canada - Conceptualization in 2011
View Project