in stone - margreid fire department

bergmeisterwolf Architekten as Architects

a cliff face is the setting for the new magreid fire department station: three caves digged in the mountain are connected by a horizontal gallery. The first two caves are reserved for vehicles and machinery, whereas administration areas are located in the third one. a black concrete wall is placed with a one meter offset from the slanted mountain wall, replicating its geometry. the wall becomes a defining element of the project and works also as a shield against falling rocks. concrete was selected as the main material because of its durability, resistance and strength. The dark color recalls that of burnt wood and it was obtained with beech coal dust.

This story is available in multiple languages
Share or Add margreid fire department to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Fowlers Residence
next project

Fowlers Residence

Private Houses
Byron Bay NSW, Australia - Build completed in 2020
View Project