Minimalism in the Valencian orchard

Minimalism in the Valencian orchard

Architect
DG Arquitecto Valencia
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Mariela Apollonio

Minimalism in the Valencian orchard

DG Arquitecto Valencia as Architects

The greatest challenge we faced in this project was designing a single family house in a totally empty environment, where our building was meant to be the first one of the neighborhood. We are talking about quite an outdoor-closed house, which is only outward-looking in very specific points, in order to protect itself from the immediate surroundings.

 

A big wall protect us from the outside world. A great wall who creates a peaceful inner place to whom the house widely opens. A very simple dwelling with minimalist lines which develops in three heights. A first floor, where the great daily life space is totally opened towards the inner courtyard. The day area is divided in three spaces: living room, dining room and kitchen, arranged around a strong centerpiece, where part of the kitchen cabinet can be used to hold the television set.

 

The second floor is devoted to the night time area, where we can find two child’s bedrooms, a big play area which is outward-looking with views to the orchard and the main suite bedroom. Finally, in the third floor we can find the area of facilities, and a great terrace at the very top of the building, becoming an idyllic place to enjoy the most amazing views of the traditional Valencian orchard.

 

Material Used:

1. Iluminación: Arkoslight

2. Mobiliario: Ondarreta

3. Suelo y revestimientos interiores: Porcelanosa

4. Sanitarios: Duravit

5. Grifería: GRB

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Suelo y revestimientosinterioresPORCELANOSA
SanitariosDuravit
IluminaciónArkoslight S.L.
MobiliarioOndarreta
Product Spec Sheet
Suelo y revestimientosinteriores
Sanitarios
by Duravit
Iluminación
Mobiliario
AND.G Concept store
next project

AND.G Concept store

Shops
The Mixc, Shijiazhuang, Hebei, China
View Project