MIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort

MIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort

Hotels
Ninghai County, Ningbo, Zhejiang, China - Build completed in 2017
Su Shengliang

MIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort

ARES Partners as Architects

Miya/LostVilla Hotel is located in Ninghai County HuChen township. Ninghai is a coastal county in the city of Ningbo, East China’s Zhejiang province. Lying between Tiantai Mountain and Siming Mountain, it boasts a beautiful mountainous territory. This hotel is converted from an old Granary station built in 1956. The site consists of six renovated old buildings and one new addition which functions as reception and meeting facility.


The renovation process is taking on a sensitive approach to the surrounding beautiful scenery and the old Granary station buildings adjacent. The five of the seven old buildings were built of stone masonry. All windows were very small in size and located beyond reachable height. This became quite a challenge for us in order to fulfill the necessary requirements for a hotel space.


The lower part of the building facade is made of rock stone and the upper part of facade is made of brick. They are linked by a continuous cement ring beam. We enlarged all the window sizes in width at the upper part of the facade and carefully selected the location where the upper windows being extended down in height. This is to minimize the opening cuts in the stone Masonry but at meantime to allow more natural light penetrates into the interior space.


White paint is being carefully stripped off to reveal the natural color of the stone. We kept the original building structure. Two of the seven buildings have beautiful timber wood structure. We remove the false ceiling to allow all wood structure to be exposed. Steel I-Beams are added either to reinforce the existing structure or to act as a channel for hiding all the utility pipes.


New interior walls are added to create twenty one guest suites. We also added new washroom facilities to each guest suite. These add on new space is designed as “a room within a room”.


The seventh building which was built in the 70s is being demolished and a new building is designed to be built in the same location. The slope roof line blends into the roofs around as well as the undulating mountain skyline. The east facade of the new building folds in an angle to echo the existing site condition. Our design approach is to engage a dialogue between the old and new buildings close by as well as to create a dialogue between architecture, mountain scenery and people.


Design Director: Helen Wang

Design Team: Helen Wang, Cheng Hui, Colin Zhu, Hu Jieling, Mei Qin

Site Area: 5,430m2

GFA: 2,630 m2

Materials: Wood-plastic compsites wall and floor plank, U Channel Glass, Concrete finishes, Pebble washed stones, Galvanized steel, Wood

25hours Bikini Berlin Hotel
next project

25hours Bikini Berlin Hotel

Hotels
Berlin, Germany - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter