Moayeri Hospital Entrance
AmirHossein Alavizadeh

Moayeri Hospital Entrance

archoffice | architecture & construction office as Architects

The former entrance gate of Moayeri Hospital was in a state of disarray and lacked any identity or definition. There were two main challenges in the design of the main entrance, firstly, the angle of the hospital building compared to the main road and secondly, the presence of an emergency ramp next to the hospital entrance.

Caption
Caption
Caption
Caption

According to the above conditions, the entrance gate was designed in the form of two overlapping frames, so that a large frame includes the entrance and the ramp and acts as one element from a distance, and the smaller frame serves as the entrance for people and ambulances. The north and south sides of the entrance gate were also designed parallel to the site and the pavement to create a volumetric effect in line with each part of the interior and exterior space.

Caption
Caption
Caption

An effort was made to arrange a security room next to the entrance of the former building and to continue designing the external walls and the entrance of the hospital. Placing the security area next to the frames helps to better control the entry and exit of the complex.

Caption
Caption
Caption

Interrupted walls with a specific rhythm were considered to cover the emergency ramp section, which is also understandable in the continuation of the security room’s wall. The space between the walls was covered with iron handrails to keep the walls connected. In addition to the cover for the emergency ramp, these interrupted walls help to better visually connect the sidewalk and street space with the hospital complex space.

Caption

Cream-colored travertine stone was chosen as the main material to cover the surrounding walls as well as the entrance frame. This material was also chosen as the material for the walls of the guard room to find a better harmony with the walls and frame. The facade of the adjacent buildings was also aligned with the design of the main building so that the entire southern body of the hospital has a unified identity.

Caption

The frame has a concrete structure and the covering on the structure in the top part of the frame is made of iron material its lower part is covered with a metal sheet and due to its light color, it has a better relation with travertine stone.

Caption
Caption
Project Spotlight
Product Spotlight
News
Seattle’s Maritime Innovation Center: A catalyst for the Blue Economy
19 Jul 2024 News
Seattle’s Maritime Innovation Center: A catalyst for the Blue Economy

The Port of Seattle recently broke ground on the new Maritime Innovation Center at Fishermen’s... More

Monumental sculptures appear to embrace and support Fragment Apartments in Prague
19 Jul 2024 News
Monumental sculptures appear to embrace and support Fragment Apartments in Prague

Prague-based creative studio QARTA Architektura has completed the development of an apartment comple... More

Key recent projects by Baumschlager Eberle Architekten
19 Jul 2024 News
Key recent projects by Baumschlager Eberle Architekten

Baumschlager Eberle Architekten is an international architectural firm known for its contextual inte... More

XISUI Design creates serene woven metal pavilion inspired by bird nest and eggshell structures
18 Jul 2024 Innovations
XISUI Design creates serene woven metal pavilion inspired by bird nest and eggshell structures

Shanghai-based XISUI Design is a multidisciplinary studio with a team of architects, installation ar... More

Kinder Land Bridge and Cyvia and Melvyn Wolff Prairie: A Green Oasis in Houston’s Urban Heart
18 Jul 2024 News
Kinder Land Bridge and Cyvia and Melvyn Wolff Prairie: A Green Oasis in Houston’s Urban Heart

Memorial Park, an iconic urban greenspace in Houston, Texas, has long been valued for its vast trail... More

Perkins&Will designs collaborative London-based head office building and “living lab”
17 Jul 2024 News
Perkins&Will designs collaborative London-based head office building and “living lab”

Global architecture and design firm Perkins&Will designed the London-based European head office... More

DREAM completes a community hub in spruce and pine near Paris
17 Jul 2024 News
DREAM completes a community hub in spruce and pine near Paris

French architecture studio DREAM has unveiled the ESAT Lozaits-Seguin, a light-filled community buil... More

Kindergarten in Villacurí, Peru, showcases use of traditional materials and building techniques
17 Jul 2024 News
Kindergarten in Villacurí, Peru, showcases use of traditional materials and building techniques

Architects Betsaida Curto Reyes of Estudio Copla and Ander Bados Sesma of Atelier Ander Bados have c... More