Model Duplex at Yorland Marina Center

Model Duplex at Yorland Marina Center

Architect
T.K. Chu Design
Location
Zhuhai, Guangdong Province, China | View Map
Category
Apartments
Boris Shiu
Product Spec Sheet

ElementBrand
Manufacturers&Tradition
ManufacturersBENTLEY
ManufacturersCornelio Cappellini
ManufacturersGallotti & Radice srl
ManufacturersROCHE BOBOIS

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
by BENTLEY
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers

Model Duplex at Yorland Marina Center

T.K. Chu Design as Architects

Zhuhai Yanlord Marina Centeris located directly on the Zhuhai coastlineproviding a breathtaking ocean view of Macau and the Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge.The ocean serves as the main axis upon which the Center’s external architectural curve laps like a wave, while the‘spray‘in the interior creates the ultimate dream, unifying the exterior with the interior.

 

Gateway
Ernest Hemingway’s ‘The Old Man and the Sea’shows people the power of lifewhenfacing death, whilstT.K.Chu’sDesignfocuses on children and the sea because of the implication of life, warmth, and hope,and consequentlywe may see the artist He Lang’s work ‘Crying Children’echoing withthe Center’s gateway.

 

Living Room
The artistic device hanging on the wall, the rhythm of the sea water under the sun, gentle yet rapid, along with the curve of the whole space structure, reflectsthe ever-changing sea surface, bearing the same line with the architecture. The carpet is a tangible performance of the waves caressing the beach, as one sits on the groundoverlooking the sparkling waves.


In addition, due to the architectural design of a large area of floor-touching windows anda space cut by a large crossbeam, T.K.Chu Design skillfully outlines an arc to reflect the distant island, framing the scenery in a gentle way, as if the condensed spray art device is also within this frame of view.


The artist Zhang Guoliang's ‘soap bubble’,depicting a childhood of unconditional happiness dreamily extends to the sculpture downstairswhile floating in midair. Onthestaircase,theart piece bestowthe space a warm and childlike breath, thus every visitor may experience a subtle feeling of pureness and sheer happiness. ‘Those who wish to enter this space can regain the power of hope and courage,’T.K.Chu explains. In order to conform to the special interior inclined wall surface of the building, and to create art in the space, Chu carved the staircase along a curve, completely covering it with stone. The corridor leads to the floor space, and the viewer is again welcomed by the artist Zhang Guoliang's work. According to the varying effects of surface oxidation, copper metal polished materials grant the space different characteristics. 


In T.K.Chu's design, art is not just pretentious posturing, buta delicate perception, a creation. The wall decoration,seems to be condensed indoor water, echoes the sea, and above all, like foam waiting for irradiating light, glows majestically.

 

Tea Room
The tea roomstructure relies on the inspiration of the old adage ‘water dripping through stone’, inserting green plants into the space.T.K.Chu Design hopes tobreak away from the traditional cultural tea area design pattern, and through the height of the background wall’s archto create a sense of rhythmin the space.
 
Recreational Room
The main entertainment room is calm and comfortable, a water-blue carpet coupled with a stone tea table, floating in the sea reef islands so that the space extends into a receding view of Zhuhai. The Study is themed as a city seascape, with bold color blocks jumping out of a spacious tonality, setting up a suggestion of an arc, luxurious yet unaffected.


The dressing room is reflected in the full open main bath space; in the mirror it looks like two full moons rising from the sea, their light projected on the sea, and the sea itself forming a glittering silver belt, illusorily blurred. The mosaic of the floor guides ones vision to the bottom wall of the end point; the black marble bathtub made of pure stone locks the whole space into a light white tone, focusing the vision, drawinga perfect conclusion of the‘sea’. The shadows that shake in the waves of water are like flames in crystal.

This story is available in multiple languages
Project Credits
161, East End Addition
next project

161, East End Addition

Private Houses
Toronto, ON, Canada - Build completed in 2019
View Project