A Styled Bar in Wuhan Commercial Street

J.H Architecture as Architects

In today’s China, the night economy is driving increasing demand for creative social spaces for young customers. Molly Club, combining entertainment and basic restaurant service, is one example of this trend, providing a relaxing place for young people after a long, stressful day at work.


The Club is located in Chuhe Han Street in the Wuhan Central Cultural District, which has a total length of 1.5 kilometres. In the daytime, the street is known for its many branded fashion stores and some of the world’s top cultural projects. At night, the street is transformed with bright lights and catchy music.


Molly Club has a restaurant on one side and a print shop on the other. Instead of a big, bold sign with a bright light box, the Club is discreetly marked, with only a small logo made of flickering lights beside the door. The extended entrance builds a connection between the space and customers, while large circular windows in the folding door maximize music and light overflow from the Club.


The designer included some intentional visual disorder in the barroom. Soft lines are applied to the building’s structure, and the top curve mimics the vaulted ceilings of large religious buildings, but just above head level. Modern lights in basic geometric configurations contrast with the wild look of natural plants. Through these strong visual contrasts, the interior is designed to encourage customers to forget the stress of work, enjoy the music and immerse themselves in a relaxing space.


The club also features some interesting scenes. For example, the narrow staircase is built to resemble a precipitous canyon, where customers passing each other shoulder-to-shoulder have an unforgettable exploratory experience. A light ball hanging at the top of the stairs makes walking up and down feel like a valley stroll at sunset.


To meet a variety of customer requirements, the VIP area is located on a mezzanine, where customers enjoy a commanding view of the club. There are also upstairs private rooms with their own DJ system. In the afternoon, these rooms are used as a catering area with warm yellow lights; in the evening, they become a cozy and exclusive bar area bathed in red light.


Materials Used:

1. Concrete, stainless steel, Changhong Glass, Terrazzo, mirror, wallpaper

Project Credits
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context
24 May 2022 News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context

In the small Mallorca town of Llubi, this new kindergarten by Aixopluc Architects is located on a pe... More

25 best architecture firms in Mexico City
23 May 2022 News
25 best architecture firms in Mexico City

Mexico City is home to a number of outstanding, epoch-defining architectural firms. Its contemporary... More

New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden
22 May 2022 News
New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden

In Tilburg, NL, the new Nardinc wing of the Singer Museum by Bedaux de Brouwer Architecten houses th... More

Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople
22 May 2022 News
Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople

Located in Bani Jamrah, Bahrain, the Al Naseej Factory by Leopold Banchini is a textile weaving faci... More

Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More

Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa
19 May 2022 News
Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa

A sequence of open spaces with a gradual degree of intimacy allow residents to move gently from the... More

Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion
19 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion

The largest project completed by Baumschlager Eberle Architekten in Europe to date, the new Montagne... More