Muzha Manor

Muzha Manor

Architect
CYS.ASDO
Location
Taipei, Taiwan | View Map
Project Year
2021
Category
Community Centres
Studio Millspace
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersJansen
PendantMoooi
Coppélia
PendantSanta & Cole
Lámina
CarpetInterface
TilesMarazzi
Interior furnitureB&B Italia

Product Spec Sheet
Manufacturers
Pendant
Coppélia by Moooi
Pendant
Lámina by Santa & Cole
Carpet
Tiles
by Marazzi
Interior furniture

Muzha Manor

CYS.ASDO as Architects

This project is aimed at renovating a historic site into a community center for a residential complex. The main goals are to remove the sense of secrecy and confidentiality associated with the old KMT facility, to establish a feeling of openness, but still maintain a level of control and enclosure. Using the area’s abundance of trees, grass and plants, we also decided that we would synergize the modern, open architecture with the green nature around it. Therefore, trees and bushes of all sizes are dispersed throughout the complex.

photo_credit Studio Millspace
Studio Millspace

To keep the main entrance, the two guardhouses left and right as well as the stone walls, were demolished. As the old facility had the purpose of keeping people out, we wanted to change that and make the complex feel public and open. We kept the original main entrance road and split the 1st floor into two parts: gallery and café. Now, people can easily enter both buildings through wide glass doors.

photo_credit Studio Millspace
Studio Millspace

The left building contains a downsized model of the entire complex, as well as a gallery room showing images and materials used. When done viewing the gallery and model, people can take the elevator to go up to the 2nd floor. The 2nd floor is a linear structure that spans across both the left and right building, connecting them together. It contains 3 example apartment units that clients can experience in person. The right building is a café place located next to the greenery. Each building is purposefully put in place to give the best quality of life for visitors.

photo_credit Studio Millspace
Studio Millspace

The corridor is fully transparent from inside and outside, functioning as a showcase of the natural element of the complex. Visitors from the outside as well as clients can experience the landscape.

photo_credit Studio Millspace
Studio Millspace

Situated at the end of the corridor is the reception desk and office. Further in are the conference rooms, including both open and private rooms. The conference rooms are surrounded by glass walls, as well as having 2 different levels of roofs which allows sunlight to enter.

photo_credit Studio Millspace
Studio Millspace

This allows people to have both indoor and outdoor atmosphere. A rear exit connects the area to the parking lot via a stone path. This essentially interconnects the large complex as visitors can enjoy touring the complex efficiently and holistically.

Caption
Caption
Caption

Material Used:
1. Facade cladding: black travertine, lightly pebbles
2. Flooring: Tiles, MARAZZI, Carpet, Interface
3. Interior furniture: B&B, Maxolto

Read story in DeutschItalianoFrançaisEspañol and Português

Featured Projects
Latest Products
News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More

Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast
12 May 2022 News
Sakinaw Lake House celebrates the beauty of Canada’s Sunshine Coast

Located on the Sunshine Coast of British Columbia, Sakinaw Lake House by WOVEN Architecture and Desi... More

David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco
12 May 2022 News
David Chipperfield complete renovation of Venice’s Procuratie Vecchie on the Piazza San Marco

In 2017, David Chipperfield’s Milan studio won the commision for the renovation of the Procura... More

A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint
11 May 2022 News
A dynamic new bus stop for Santiago de Compostela serves as both a building and viewpoint

This new bus station in Santiago de Compostela sees the concept of building merge with that of a vie... More