NEW BUILDING OF INTERCOLLEGIATE FACULTY OF BIOTECHNOLOGY UG/ MUG

NEW BUILDING OF INTERCOLLEGIATE FACULTY OF BIOTECHNOLOGY UG/ MUG

Architect
Warsztat Architektury Pracownia Autorska
Location
ulica Abrahama 58, 80-822 Gdańsk, Poland | View Map
Project Year
2016
Category
Universities
Piotr Krajewski: Wojciech Kryński / WAPA
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
fitted carpets (lecture halls/offices)Forbo Flooring Systems
main hall floor finishingCasalgrande Padana
Suspended ceiling Rockfon
epoxy resin wall finishing (laboratories)Sika
aluminiumWICONA
HPL wall finishing (interior wallsPolyrey

Product Spec Sheet
fitted carpets (lecture halls/offices)
main hall floor finishing
Suspended ceiling
by Rockfon
epoxy resin wall finishing (laboratories)
by Sika
aluminium
by WICONA
HPL wall finishing (interior walls
by Polyrey

NEW BUILDING OF INTERCOLLEGIATE FACULTY OF BIOTECHNOLOGY UG/ MUG

Warsztat Architektury Pracownia Autorska as Architects

The form of the building is determined by two main assumptions:

- the new building of the Faculty of Biotechnology of the University of Gdańsk has to meet all the complex functional requirements that influence the quality of scientific work;


- the building has to be both a coherent part of the new university campus and an example of modern architecture that represents advanced, specialized field of science.

The site is a well located part of the university complex, situated along its south border and the newly designed road. In accordance with the guidelines to the project, the new building uses the technical resources of the existing building of the Faculty of Chemistry, such as the central reagents magazine, technical gases magazine and special wastes containers.


The geometry of the building is a combination of two different forms:

- a spacious, light mirror form determined by soft lines and curves, that comprises auditorium, seminar room and the rest of ground floor;


- clear form of rough surfaces for offices and laboratories on the upper floors, made in an aluminum system with narrow vertical windows of high level sun protection.

Technical equipment situated on the roof is concealed behind steel shutters. A representative entrance zone was created in front of the main entrance to emphasize the range and quality of the building.


The form of the building is very simple and effective. Its situation on the site and overall volume complements the existing university campus and is an example of smart and well balanced architecture. The new building meets all the requirements set by the faculty and comprises lecture halls with separate auditory hall, study / scientific laboratories, special laboratories meeting BSL3 standard and office spaces.

Precita Park Residence
next project

Precita Park Residence

Private Houses
San Francisco, CA, USA - Build completed in 2017
View Project