Office building that captures light

Office building that captures light

Architect
Ledroit Pierret Polet
Location
Brussels, Belgium
Project Year
2018
Category
Offices

Cities

Office building that captures light

FAKRO as Flat roof windows

The new headquarters of the Council for Radio and Television Broadcasting of Wallonia has been designed in the historic centre of Brussels. The transformation of the existing building allowed us to apply modern and highly aesthetic solutions.


Effectively...


In the central part of the building, where the ceiling is on different levels, there was a room under a flat roof without access to daylight. This involved the need to come up with an extraordinary solution that would effectively provide natural light into the interior. Filling the roof in this part of the building with FAKRO flat roof windows turned out to be an excellent idea proposed by an architect. The practical advantages of this solution include not only ensuring the right amount of daylight, but also the possibility of providing fresh air in a convenient way. One of the installed roof windows is electric, therefore it can be remotely operated. The functional qualities of these windows also incorporate high thermal insulation with an excellent value of 0.7 W/m2K and equally impressive soundproof performance to secure a calming silence.


...and attractively


FAKRO D_F windows fitted in the roof are not only a practical solution, but also highly aesthetic one. Natural light entering the interior through roof windows makes us feel spending time under the open sky and introduces into the room an atmosphere of having contact with the outside world. Simple, minimalist design without unnecessary additions makes these windows add charm and style to the whole project.

Project team
Flat roof windows
Products used in this project
Product Specifications
BrandCategoryProducts
FAKROFAKROFlat roof windows
New Amsterdam Metro: Noord/Zuidlijn
next project

New Amsterdam Metro: Noord/Zuidlijn

Train stations
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2018
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter