OSTA Carpets HQ

OSTA Carpets HQ

Architect
OYO Architects
Location
Harelbeke, Belgium
Project Year
2019
Category
Offices
Tim Van de Velde Photography

Project Description

OYO Architects as Architects

The interpretation of the OSTA Carpets HQ consists of two readable volumes that seem to have been slid together; as a symbol for the dynamics and relationship between the carpet craft on the one hand and the administrative support on the other hand. The lowest but largest volume is the production hall, which is conceptually translated into a volume with black bardage plates. On top of the production hall, a glazed volume reveals a dynamic workspace that is tailored to the needs of the client and focuses on the new way of working to stimulate social interaction, teamwork and knowledge exchange.

The different materiality between the production hall and the offices reinforces a spatial play between the two volumes. In short, the future-oriented building and its interior radiate a strong language but is at the same time characterized by a simple and timeless outline when it comes to architecture.

 

More info, images and plans on our website

 

Material Used :

1. Structure:
- Prefabricated concrete columns and beams 
- In the offices:
-- prefabricated concrete cores/stairs 
-- hollow core concrete panels


2. Facades: 
- Concrete panels
-- concrete sandwich panels
-- insulation: PIR thickness 120mm
-- wall panel in steel type 46 (6.150.900)  Ral 9005

- Inner box + wall panel: 
-- Inner boxes type 140/600, Ral 9002
-- Glass wool insulation type Cladipan 31, total thickness 200mm
-- Wall panel in steel type 46 (6.150.900)  Ral 9005 
- Curtain Wall


3. Roofs:
- In production hall
-- Plates in steel  +  insulation  14 CM PIR  + roof covering
- In the offices:
-- Concrete panel + insulation + roof covering

This story is available in multiple languages
Share or Add OSTA Carpets HQ to your Collections
Project Credits
Photographers
Engineers
Eindhoven Airport
next project

Eindhoven Airport

Airports
Eindhoven, Netherlands - Build completed in 2005
View Project