Penthouse apartments and roof terrace in Nørrebro

Penthouse apartments and roof terrace in Nørrebro

Architect
JDS Architects
Location
Nørrebro, Denmark | View Map
Project Year
2010
Category
Apartments

Housing

Co.Op apartments in Nørrebro

JDS Architects as Architects

When we were asked to design 3 new penthouse apartments for the Co.Op in Nørrebro, we saw the possibility to give ALL tenants a new common outdoor area, with views to the copenhagen skyline since their cramped backyard could was not spacious enough, and wasn’t able to accomodate a decent public use. The challenge was to build on the 100 year old structure, respecting the houses around, and without creating unwanted shadow situations, or the common vis à vis to the neighbors or residents. The existing roof was completely removed to make room for the three new penthouse apartments. On top of these is the roof terrace with direct access from the existing building’s two main staircases. The roof terrace is composed of three main elements; a wooden deck to sit and eat ,a rubber coated surface for play and relax, and a wave of grass over two levels with stairs to relax on, a shower and an outdoor kitchen with eating places allows for the residents to have a versatile and multifunctional garden.


-A place to stay and unite!

Featured Projects
Latest Products
News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space
18 Aug 2022 News
Blanchette Architectes revamp an old carpet factory into a vibrant office space

A well-known Montreal-based firm, Blanchette Architectes renovated an old factory building for an in... More

Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction
17 Aug 2022 News
Archstudio revitalizes a rural house in Beijing’s suburbs with recycled wooden construction

Located in a typical Chinese village on the outskirts of Beijing, ‘Mixed house’ designed... More

Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility
17 Aug 2022 News
Park + Ride by HUB is a paradigm for sustainable mobility

Located in the city of Antwerp in Belgium, Park + Ride designed by HUB is a large-scale public parki... More

Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions
17 Aug 2022 News
Monologue Art Museum by Wutopia Lab offers an oasis free from worldly distractions

In Qinhuangdao, China, the Monologue Art Museum by Wutopia Lab opened on the park green of SEATOPIA... More

ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being
16 Aug 2022 News
ERRE Arquitectura transforms a disused space into an oasis of well-being

Located in the heart of Valencia in Spain, Clinica Alejandria designed by ERRE Arquitectura is a pla... More

Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism
16 Aug 2022 News
Bellgave residence offers a striking contemporary evolution of California mid-century modernism

Situated in the Hollywood Hills at the edge of a steep promontory, the private residence Bellgave by... More

Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade
15 Aug 2022 News
Australia’s first purpose-built centre for LGBTQI+ communities in Australia offers a diverse range of community services behind a distinctly tubular façade

In Melbourne’s beachside suburb of St Kilda, the Victorian Pride Centre is the first purpose-b... More

Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More