Refurbishment of a traditional stone house

Refurbishment of a traditional stone house

Architect
Henrique Barros-Gomes
Location
Portugal
Project Year
2014
Category
Private Houses
Henrique Barros-Gomes

Refurbishment of a traditional stone house

Henrique Barros-Gomes as Architects

A traditional stone house in northern Portugal will be completely renovated. The house, an ancient community oven in the well preserved center of a small village, will be transformed into a confortable vacation residence, with a loft like main floor, where living, kitchen and dining areas will be located. The extension includes a mezzanine to harbour the house's intimate areas. A double height living room is also included in the intervention. The courtyard will have a small garden, some trees and a stone pool.

Project Credits
Product Spec Sheet

Pinion House
next project

Pinion House

Private Houses
Campos do Jordão, SP, Brazil - Build completed in 2016
View Project