Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Rehabilitation of an apartment in the old town of A Coruña

Rehabilitation of an apartment in the old town of A Coruña

Architect
Diaz y Diaz Arquitectos
Project Year
2005
Category
Apartments
Luis Hevia

Rehabilitation of an apartment in the old town of A Coruña

Diaz y Diaz Arquitectos as Architects

The main concern of the project was to convert the old shady dwelling into a new space full of light. To achieve this, it was decided to create a continuous white lacquered front with floor to ceiling doors, without frames, enhancing interior light and creating a surprising effect through the mimetic doors, behind which there are several hidden cupboards, two bathrooms, two courtyards and a wine cellar. Opposite this brickwork, the true star of the plan: a wooden parallelepiped as a new element giving structure to the entire space. This central volume houses the kitchen, study, a bedroom and courtyard. It is composed of doors, stained glass windows and windows that break with linearity and also permit the exchange of light between outside and inside.


The light study played a fundamental role in the development of the project, and we chose indirect lighting using footlights reflected on the wooden cube and on the white lacquered surfaces. The available furniture was a mix of classic and avant-garde furniture opting for greater simplicity and so creating a casual and balanced result.

Project Credits
Product Spec Sheet

SD Residence
next project

SD Residence

Private Houses
Tetovo, North Macedonia - Build completed in 2018
View Project