Residence Tower Stuttgart

Residence Tower Stuttgart

Architect
Alexander Brenner Architects
Location
Stuttgart, Germany
Category
Private Houses
b-and

Living with a view

Jung as Manufacturers

This plot, which is situated on a steep slope, was created by multiple subdivisions of a formerly large overall site. Like the whole building, the outdoor areas are oriented toward the side with the view. Due to the site’s topography, the four levels of the house all extend deep into the slope. The above-ground areas of the sides are mainly solid. All the main rooms are designed with floor-to-ceiling or multi-storey glazing towards the southwest, thus allowing splendid views.


The living spaces are located on the upper storeys so that their inhabitants can enjoy spectacular views. Two voids are primarily responsible for generating a sense of transparency within the house. One of them, which is located in the southeast section of the building, connects all four storeys and allows daylight to enter right down to the entrance level. This vertical openness gives the house a surprising generosity, despite its restrictive floor area.

Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersJungLS 990 in Black, LS 990
Product Spec Sheet
Manufacturers
Ti Clara house
next project

Ti Clara house

Private Houses
Casal das Sousas, Ansião, Leiria, Portugal - Build completed in 2019
View Project