Residential Privée Bosques

Residential Privée Bosques

Architect
Migdal Arquitectos
Location
Mexico City, Mexico
Project Year
2018
Category
Apartments
Rafael Gamo

RESIDENTIAL PRIVÉE BOSQUES

Migdal Arquitectos as Architects

Residencial Privee is a set of residential plus type located west of Mexico City.


The set takes advantage of the connection to the golf course, respecting the canyon and integrating it to provide each of the spaces with natural light. It is on an estate of 32,160 m2 that has the peculiarity of having a steep slope that becomes abrupt and descends 36 meters in the last third of the land, until adjoining an important golf club in the area and overlooking a ravine .


Privee has six buildings distributed in two lines of three parallel to the ravine. In each of them there are ten apartments of approximately 450 m2 each arranged in five levels, two per level, giving a total of 60 units. All, with a magnificent view of the canyon and the golf club extensions. The concept starts from the reinterpretation of the ravine and the liberation of view of the departments, where each line of buildings is staggered with horizontal displacements, which provides a volumetric game to the facade and generates large terraces to each department, achieving a space of transition between the exterior and the interior.


Considering the morphology of the property, as well as the attractiveness of the views towards the ravine, the whole is staggered. The development of the project begins with a gazebo and a pedestrian-vehicular access portico. It also has a three-level amenity building that includes a multipurpose room, adult room, youth room, spa, gym and pool. This building is taking the difference in height until reaching the level of a green area of 3,500 m2, which serves as a connection between the public area and the first line of apartment buildings.


At the level of the green area you access the first line of buildings, under these two parking basements are developed, through which three bridges connect to each of the three buildings of the lower line and by elevators are distributed to the departments.


All apartments have large windows from floor to ceiling to enhance the relationship with the ravine. As for the finishes, it was tried to give sobriety and elegance to the whole. The facades were worked with a stone in beige color, with the volumetric set of them, gives the appearance of sculpted blocks, reinforced with accents of a stone in oxford gray and large windows.

Project team
The Bergeron Centre for Engineering Excellence
next project

The Bergeron Centre for Engineering Excellence

Universities
90-94 York Blvd, North York, ON M3J, Canada - Build completed in 2016
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter