The plan settles on a contemporary design and ensures the function program given by the client. The proposed volume naturally settles over the smooth terrain, over a basement which emerges the ground and only floor, respecting the existing topography in order to could gain the view of the sunset and the vegetation with the least impact on the surroundings.


Therefore, the house merges with the farm scenery as well as takes advantage of solar light, through its shape, result of existing walls and paths alignments andof rethinking the traditional gabled ceilings, widely spread over rural areas of these Islands.


The project is composed of anEast/West axe, containing the most important areas such as the living room and the master bedroom. The living room also gains a projecting outer space.On the North, four programmatic boxes take advantage of natural light, comprising a bedroom, an office, a kitchen and a laundry-room. There’s an enclosed outer space for parking the car.


The open land, with an East and South facing viewoffers existing walking paths, and a new wooden coated sundeck, for outstanding views over the slopes and the sea.

Share or Add Rosto Do Cão House to your Collections
Red Plum Culture and Creative Park
next project

Red Plum Culture and Creative Park

Cultural Centres
Shenyang, Liaoning, China - Build completed in 2020
View Project