SOFIA PAVILION

SOFIA PAVILION

Architect
Riccardo Giovanetti
Location
20100, Italy
Project Year
2011
Category
Showrooms

SOFIA PAVILION

Riccardo Giovanetti as Architects

The project arises from the desire to create a direct relationship between the architectural form of the exhibition space with the form of the company’s logo. Architecturally the pavilion was conceived with a single element, repeated to create a hanging structure and a circular exhibition space, which allows light and air to pass through. The construction of the pavilion has been studied in order to give the elements the appearance of being blown in the wind and thanks to gravity each element returns to it's original position. The elements are made from high-density expanded polystyrene, a lightweight, compact and completely recyclable material. The final effect of the structure is impressive: a large white space of curvilinear shapes that float in the air embracing their inner environment.


Share or Add SOFIA PAVILION to your Collections
Project Credits
L01 // Lagos House
next project

L01 // Lagos House

Private Houses
Ciudad de la Costa, Canelones, Uruguay - Build completed in 2019
View Project