South East Regional Hospital

South East Regional Hospital

Architect
BVN Architecture
Location
Bega, Australia
Project Year
2016
Category
Hospitals

South East Regional Hospital

BVN Architecture as Architects

ROOM WITH A VIEW – JUST WHAT THE DOCTOR ORDERED Patients in thenew South East Regional Hospital, Bega can look out as EVERY BEDROOM HAS A WINDOW – the oncology ward image is an example of the expansive views given to patients and staff, which is all associated with increased well-being.


Being officially opened today 4 April, this is the first hospital in New South Wales on a green-field site that has been master-planned to develop into an integrated health campus, bringing together future education, accommodation and clinical services into a dynamic civic precinct.


“A new hospital must take into account the latest health research and the design of the South East Regional Hospital in Bega does exactly that,” said Mr Julian Ashton, Principal of BVN and leader of this major regional hospital.


He cited the research work of Dr Roger Ulrich* that reveals evidence showing experiencing nature and looking at gardens reduces pain by “reducing the extent to which patients focus on themselves and their discomfort.” (link to Ulriich story http://bit.ly/1M1daIw.)


“Most important to inspirational hospital spaces is ready access to outside space and balcony spaces that contribute to promoting a sense of wellbeing, rest and relaxation,” said Mr Ashton.


“By planning around a central, open space which connects the various activities within the hospital, patients are able to navigate easily through the hospital, reducing stress and anxiety levels.”


According to Mr Ashton, “In addition to research, extensive user consultation is fundamental to developing a purpose-built healthcare facility with contemporary functional design and models of care.”


“This resulted in a design that is sensitive to the hospital’s cultural and environmental context. With a northerly aspect on the edge of the Bega River, the hospital has a strong connection to landscape and the regional community,” said Mr Ashton.ENDS


Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersSchindler Elevator
Product Spec Sheet
Manufacturers
Ryerson University Student Learning Centre
next project

Ryerson University Student Learning Centre

Universities
341 Yonge Street, Toronto, ON M5B 1S1, Canada - Build completed in 2015
View Project