Ta Nung Homestay Executive Office

Ta Nung Homestay Executive Office

Architect
MyAn Architects
Location
Lam Dong Province, Vietnam
Project Year
2017
Category
Offices
MyAn
Product Spec Sheet
RoleBrands
GlassHunter Douglas Architectural
Toilet HarwareTOTO
Furniture Handel, Door Handel, Sercurity FittingsHäfele
Pine Wooden materialKhaiDat
Stanless SteelPomina

Ta Nung Homestay Executive Office

MyAn Architects as Architects

Executive office cluster of Ta Nung Homestay is located in Ta Nung Valley located 18 kilometers away from central Dalat, Vietnam to the West. Here lies a small town which is also well-known as the land of flower field and endless coffee farm. The cluster, shrouded by the mist of Dalat, provides environmental-friendly working space for 8-10 workers, who helps to run the whole administration system of Ta Nung Homestay. Modestly placed in the valley, an executive suite is built and modernized as a connected and transparent workplace attached to the breathtaking nature of Ta Nung.


Designed for openness and collaboration, as well as appreciation for the nature of the site, this working space balances centrally located open area, which is a community terrace, with a variety of more intimate working areas. The main office space is located on the East side of the cluster, where people can meet, work, socialize while being surrounded by magnificent view and barely-cold, moist atmosphere of the pine forest. Lies in the middle of the cluster, the community terrace acts a welcoming buffer zone when entering the office, a perfect gathering place for lunch to enhance workers’ interaction as well as a witness of nature conservation when a existing pine tree is preserve naturally as a part of the community terrace. This terrace also serves the function of a bridge by connecting the main office and the main suite with bedroom, living room and other convenient facilities equipped


 The views and abundant daylight are celebrated and democratized. Bottom-to-top large panels of glass are lined up and combined with such vernacular, rich, textured material like pine wood for the rythmic-formed roof, diffuse strong southern and northern sunlight while maintaining views and creating indistinguishable boundaries between indoor and outdoor space.


 One critical challenge was the abilty to keep trace of the executive office at night, in the middle of wild, unelectrified forest of Ta Nung without applying too many touch toward the nature. The solution is to turn the space into a lantern glowing in the night itself by using multiple low-fractional rating lights with warm color anf refract it inside out, making the space become a livelier space and much more easier to be regconized in the dark 


Material Used:

1. KhaiDat – Pine Wooden material

2. Pomina – Stanless Steel

3. Hunter Douglas – Glass

4. Toto – Toilet Harware

5. Hafele – Furniture Handel, Door Handel, Sercurity Fittings

Project team

Popular specified products in Commercial projects

The Zig Zag Building
next project

The Zig Zag Building

Offices and Apartments
London, United Kingdom - Build completed in 2015
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter