Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Tandia Financial Credit Union

Tandia Financial Credit Union

Architect
SDI Design
Location
3455 North Service Road, Burlington, ON, Canada | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
Scott Norsworthy
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
LightingLight And You
Elipse 30
Elipse 50
LightingYLighting
Bubble Ice White Accent Lamp
Luxury Vinyl Tile Interface
Green Wall by nature design
Carpet Milliken
Acoustic Panel ezoBord

Product Spec Sheet
Lighting
Elipse 50, Elipse 30 by Light And You
Lighting
Bubble Ice White Accent Lamp by YLighting
Luxury Vinyl Tile
Green Wall
Carpet
Acoustic Panel
by ezoBord

Tandia Financial Credit Union

SDI Design as Architects

Community is at the heart of this Hamilton, Ontario based credit union’s business. When SDI Design recently relocated them to a single 22,000 square foot level we designed a series of neighborhoods for them (complete with central squares!) so their own community could thrive.

 

Tandia Financial moved from three cramped floors in an old building to one daylight-flooded level featuring 18 foot high ceilings. With the entire organization now on one floor we had to come up with a way of structuring the space to provide simple wayfinding and an intuitive sense of order.

 

By clustering hard-walled spaces at the center we divided the space into four neighbourhood quadrants. Each neighbourhood has a central common break-out area with a unique visual identity. And each of these “squares” is further differentiated by having its own individual ambiance based on one of the four seasons. The neighbourhoods and their “streets” were further differentiated by using different colours from Milliken Flooring’s “Major Frequency One/ Vibration” product line.

 

The public-facing facilities are organized around the town’s “Piazza”, located near the main entrance. The piazza is the seating area for Tandia’s main café space, and it is flanked by civic spaces such a sub-divisible training rooms, kitchen, boardroom and visitor meeting rooms, and reception. Greenery was introduced onto the piazza-facing wall of the full height washroom block, as well as in the reception area.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Architects
Electric Shuffle
next project

Electric Shuffle

Bars
Canary Wharf, London, UK - Build completed in 2019
View Project