Tee House
BoysPlayNice
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Aluminium windows ALUPROF SA
Interior concrete glaze KEIM
Design lighting fixtures Bomma
Door handles M&T
Windows, alucobond facadeClearmont
Custom built-in furnitureDrevodilo

Product Spec Sheet
Aluminium windows
Interior concrete glaze
by KEIM
Design lighting fixtures
by Bomma
Door handles
by M&T
Windows, alucobond facade
Custom built-in furniture

Tee House

CMCARCHITECTS as Architects

Resort Spa Residence with wellness in the landscape of Czech Beskydy mountains

On the Eastern edge of the Czech Republic, near the Slovak and Polish borders, the village of Čeladná is surrounded by the beautiful landscape of the Beskydy Mountains. Čeladná has grown in recent years with a number of significant buildings, including hotels and resort type spas. The latest addition in the area is the Tee House apartment project located in a golf and equestrian complex. The aim of the investor was to supplement the offer of services of this area with accommodation facilities and wellness. The authors of the architectural solution were inspired by the Beskydy landscape and also by the clear orthogonal division of the purpose-built buildings of the original equestrian complex.

The new buildings are configured in an ‘L’ shape, and are in the approximate position of the former purely utilitarian buildings previously occupying the site. The new Čeladná buildings respect the original structure and orthogonal division of this place, and urban configuration is also used to enhance the views from the individual residences. The rooms on the typical floors include generously arranged loggias, which are a distinctive architectural element on the facades of the buildings. This is further emphasized by the setback of the basement floor, which makes the main volume of the building stand out. The upper ‘loft’ part of the buildings are designed as a recess, with a significantly overhanging transversely ‘folded roof’. The visually strong architectural element in the roof shape is design to reflect the relief of the surrounding mountainous landscape.

The volumetric design of the buildings is emphasized by the effort to use as few materials and colours as possible on the facade of the buildings. The intended concept of the wooden ‘cut-outs and surfaces, contrasting the base of the dark façade, is achieved through the materials palette - Siberian larch, dark grey ALUCOBOND, dark grey plaster and exposed concrete. The pure geometry of the buildings thus becomes a striking part of the surrounding Beskydy landscape.

 

Material Used:
1. Custom built-in furniture — DŘEVODÍLO
2. Mobile furniture — KONSEPTI
3. Design lighting fixtures — bomma
4. Door handles — M&T
5. Kitchen design — Miele
6. Interior concrete glaze — KEIM
7. Aluminium windows — ALUPROF

This story is available in multiple languages
Share or Add Tee House to your Collections
Project Credits
Photographers
General interior contractor
Chief project engineer
Reinforced concrete construction
Courthouse extension in Douai, France
next project

Courthouse extension in Douai, France

Courthouses
47 Rue Merlin de Douai, 59500 Douai, France - Build completed in 2019
View Project