Telegraph Hill

Telegraph Hill

Housing and Private Houses
San Francisco, United States

Telegraph Hill

Feldman Architecture as Architects

While the original site offered potential for stunning views of the Golden Gate Bridge, Coit Tower, and downtown San Francisco, the house suffered from unusually narrow and dark interior spaces. Using the sweeping vistas as a guiding vision, the remodel transformed the top floor into one great room, bound by windows on three sides, and pulled the top floor envelope back from the lower façade to allow for a deck and planters. The main deck provides an outdoor living space with fireplace, windscreen, custom planners, and an operable awning, and a smaller deck offers space for grilling and a small garden. The glass, wood, and steel stair spilling light down from the top floor and the soft gray and white palette allow the home to bask in natural light.

Project team
New Stedelijk Museum
next project

New Stedelijk Museum

Museums
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2009
View Project