The Administrative Extension in La Nucia

The Administrative Extension in La Nucia

Architect
CrystalZoo
Location
La Nucia, Spain
Project Year
2013
Category
Offices
© David Frutos

The Administrative Extension in La Nucia

Actiu as Manufacturers

It houses the Municipal satellite office, in La Nucia and has finished ahead of projects from Norway, Hong Kong and the United States


The Crystalzoo architectural studio has won the prestigious Architizer A + award for architecture and design for one of its most emblematic buildings, the "Administrative Extension of Bello Horizonte of La Nucía" whose interior is equipped with furniture from the Valencian company, Actiu . The relationship between this architectural studio and Actiu is a long one and dates back to 2011 with the equipment from Mirador Social Centre El Tossal. Since then they have maintained a close relationship which has led them to furnish this new project awarded "Best Public Building of the Year".


This innovative complex, which identifies itself with hexagons and ceramic, ranked first in its category ahead of other major projects in the United States, Hong Kong, Norway and Senegal. On May 12 architects will travel to New York to collect this prestigious award which forms part of the activities organised by the NYCxDesign, Design Week in New York, and will be broadcast in the fantastic giant screens in "Times Square" .


The Administrative Extension of Bello Horizonte, of La Nucía designed by José Luis Campo of Crystalzoo and furnished by Actiu, was inaugurated in October 2013, occupies 165 m2 and meets the needs of decentralisation of the town hall in La Nucia.


Sustainability, colour, large windows and the geometry of its glazed stoneware hexagonal tiles are some of the key characteristics of this complex, which among its furniture contains the Actiu Viva chairs, designed by Alegre Design.


Far from the cold image of the traditional municipal offices, this building delves into colours and materials which provide a unique aesthetic character to this space, devoted to its social function.


Therefore, the unevenly distributed trapezoidal spaces, define the structure of this modern complex on a single floor, located in the residential area of Bello Horizonte and conceived as a municipal office satellite, comprehensive and transparent, which facilitates dialogue between administration and citizens.


The interior of the building is open and light, with a distribution which enables you to organise the interior in an almost circular shape, so that the entire space can be seen from a single point: the customer service desk.


The interior equipment has different reading areas equipped with Viva chairs in its fixed model in row with castors. For reception chairs, Kados was chosen, a program of executive armchairs produced in black and white tones to match the room. For individual tables, the Peana model was chosen, with its aluminum structure which gives it great stability and an elegant presence.


The interior architecture is produced with concrete coated with plaster. Hanging ceiling lamps accentuate the lines where the sloping roof meets the walls, which visually extends the interior of the building.


Project team
Manufacturers
Architects
Photographers
Product Specifications
BrandCategoryProducts
ActiuActiuManufacturers
Port House
next project

Port House

Car Parks and Marinas
Eiermarkt 5, 2000 Antwerpen, Belgium - Planned in 2016
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter