The Ballance Street Studio

The Ballance Street Studio

Location
Gisborne, New Zealand
Project Year
2019
Category
Commercial Landscape

The Ballance Street Studio - Gisborne, New Zealand

Abodo as Timber Suppliers

Designed by Shane Kingsbeer of Kingsbeer Architecture as a simple cube, however the construction is anything but simple. 


Viewed from the road, the box-shaped workroom seems to float above the ground. 


This in part due to the clean design and choice of materials, but also in the clever planning. Signage, a letterbox and fencing are all absent from the street frontage - and leave the studio’s clean unbroken lines to speak for themselves.  


The studio facade is clad with Abodo’s thermally modified pine (a rapidly renewable and locally sourced eco-timber) using Vulcan Screening finished in Sioo:x natural wood coating. 


This innovative finish means the timber will silver off over time so the studio blends effortlessly into its surrounds


Read more about this project here.

Project team
Timber Suppliers
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Timber SuppliersAbodoVulcan Screening
Product Spec Sheet
Timber Suppliers
Punta de Mar
next project

Punta de Mar

Boathouses
Valencia, Spain - Build completed in 2018
View Project