The Cube - Taiyuan City of Lights

The Cube - Taiyuan City of Lights

Architect
CLOU Architects
Location
Taiyuan, China
Project Year
2017
Category
Exhibition Centres

The Cube - Taiyuan City of Lights

CLOU Architects as Architects

An industrial boiler room in the city of Taiyuan has been transformed into an airy gallery by CLOU. The boiler room had originally been built in 1982 in the city of Taiyuan. In 2016, the building was stripped to its original structure, reinforced, and converted into a showroom. Apart from serving as a sales gallery, the 2000 sqm showroom operates as a public building including a library, reading room, conference centre and a café.

The boiler room exterior, now made interior, is painted bright red to give depth to the façade during the day. Glass bricks were an ideal choice of façade material to maximise the transformation with minimal means. The opacity of the glass walls changes gradually throughout the day according to the position of the sun while strong LED up-lights along the walls create a red ‘lantern effect’ at night.

Project Credits
Product Spec Sheet

Lindbergh - Parkside Office
next project

Lindbergh - Parkside Office

Offices
Gateway Gardens, Frankfurt am Main, Germany - Build completed in 2018
View Project