The lacquered cocoon - Muse Club

The lacquered cocoon - Muse Club

Architect
Neri&Hu Design and Research Office
Project Year
2007
Category
Shops

The lacquered cocoon - Muse Club

Neri&Hu Design and Research Office as Architects

Muse Club occupies three spaces overlooking an atrium in the newly redeveloped Tong Le Fang factories in Shanghai. In a city where new nightclubs abound, muse differentiates itself with a spatial experience unlike any other. Drama is achieved using experiential theater: the insertion of a cocoon, mimicking the symbol of transformation, takes center stage both physically and conceptually. the cocoon serves numerous spatial functions and represents the transformation that every club-goer secretly desires. Interstitial spaces create pockets which serve as private booths, dj stations, dining banquettes, and restrooms. This tension between the public and the private reinvigorates the space, offering a rite of passage for the club-goers’ transformation.


Project Credits
GreenHouse
next project

GreenHouse

Private Houses
Porto, Portugal - Build completed in 2020
View Project