Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
The Lowe Apartment

The Lowe Apartment

Architect
reForm Architects
Location
London, United Kingdom
Category
Apartments

The Lowe Apartment

reForm Architects as Architects

Chris Lowe of the Pet Shop Boys asked for a flexible living space within the top floor of a converted warehouse. The design challenge was to maximise the sense of space, whilst generating a variety of functions and flexible accommodation.


The main volume is designed as a single room, the function of which can change depending on the facilities brought into use. By pulling out a particular pod, the main space changes from kitchen/dining room to dressing room to music and recording studio. When concealed there is no evidence of tracks or wheels, as each 3.6m long pod cantilevers from purpose designed extending runners within its base. In this way the main space can perform without compromise for all its functions.


The roof area is brought into everyday use becoming a terrace accessed via a folded plate glass stair and a hydraulically opening rooflight. In summer the client can lie in bed beneath the stars with the rooflight open and enjoy views of St. Paul’s Cathedral and the London skyline.


Share or Add The Lowe Apartment to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

STR • A viewpoint to Talamanca
next project

STR • A viewpoint to Talamanca

Private Houses
Ibiza, Spain - Build completed in 2017
View Project