The new MOL headquarters in Suchy Las

The new MOL headquarters in Suchy Las

Architect
TOYA DESIGN
Location
Poland, Suchy Las | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
MW Foto Maciej Augustyniak

The new MOL headquarters and logo

TOYA DESIGN as Architects

Changing the logo and building a new headquarters is another stage in the dynamic development of MOL in Suchy Las. The investor entrusted this difficult task to designers from the TOYA DESIGN studio. Designers took up the challenge of inscribing architecture in the difficult space of the environment, but also creating a new image of the company.

The building design was created in close cooperation with the investor, who was able to precisely define his requirements and needs. While expecting the space to be highly functional, it required modern solutions with high aesthetic value. The refinement of the detail, restrained use of color, gray and the severity of the materials used made it easier to include the product display in the building tissue. Thanks to such design solutions, the building has become a carrier of modern shading solutions. Equipped with awnings, roller shutters and external blinds, the building gained a dynamic, almost mobile silhouette after their opening. 
 The design principles used in the shape of the building were also applied in its interiors, thanks to which a coherent whole was created. The raw colors of the façade introduced into the interior of the building were broken with accents of warm wood and natural cork.  
               The heart of the office building is a spacious, two-story hall with a glass roof and an overhung footbridge connecting the two wings of the first floor.  
In the center of the hall, against the background of a concrete wall, there are light steel stairs leading from the minimalist reception area to the first floor footbridge. The light from the roof skylights multiplied in the hall interior by glass panes in balustrades and partition walls creates a friendly and energetic space.
               A store with thousands of highly specialized products and components acts as a good mechanism.  
               The whole, in proportions tailored to a person, with a non-overwhelming scale and emphasizing the value of sunlight, it is an ideal place to work and a showcase of the company.  
               The new, strong company logo is a symbol of change. It perfectly illustrates the company's domain. A neon sign that illuminates the building and welcomes guests gives a clear signal to customers that they will find the best possible solutions here. 
               Thanks to cooperation with designers from TOYA DESIGN, MOL - is entering a new time in development, equipped not only with the best experience and knowledge in the industry, but also with self-esteem. It has gained a great space that gives confidence in creating good solutions for its partners and customers.

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersEquitone
SuppliersLLENTAB
InvestorMOL Sp. z o.o
Product Spec Sheet
Manufacturers
Suppliers
by LLENTAB
Investor
Internal Landscape Villa
next project

Internal Landscape Villa

Private Houses
Janáčkovy sady 2295/3, 741 01 Nový Jičín, Czechia - Build completed in 2020
View Project