Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
The Renovation of Sriwara office

The Renovation of Sriwara office

Architect
Fattstudio
Location
Sriwara Mansion 2, Din Daeng, Bangkok, Thailand | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Ketsiree Wongwan

The Renovation of Sriwara office

Fattstudio as Architects

About fifteen kilometres from central Bangkok, “Town In Town” is a wellknown business area on Sriwara Road, surround by the great community and many businesses.


In late 2016, this half-way decorated project was handed to our team. At first, the layout was typical but did not appropriate to the programme. The owners are young entrepreneurs who conduct several businesses. To build their hub, they chose a four-storey semi-detached building that had been constructed since 2014.


On the first floor, the layout was adjusted regarding the number of the car park. The clear height below the beam is about 2.5 metre is cramped for a reception and shop, so four layers of metal grids were hung instead of a flat ceiling. In front of the cosmetic flagship store is a waiting area where can be used for return and pick-up. Along the corridor is displayed by the products. Behind a big door at the end of the stair is a semi-outdoor metal staircase leading to the upper floor. Because the service area was packed in “L” shape behind the building, the staffs can walk around. The fire staircase at the back of the building was redesigned for letting natural light come through.


By removed the previous staircase connects the second floor moreover the customers can walk around the clothing the shop. Furthermore, two toilets were shrunk into one powder room. At the centre, the slim flams carry the main staircase and enhance a whole building. In the other side, the white metal shelf does not only display the products, but it is also the stair structure. A quarter of the third floor was cut out and left open for the showroom beneath. The owners’ working room where next to the void can connect with the meeting room at the back by keeping the door open. The suspended fluorescent pendants were hung from the ceiling, made working area light up. At the back of the fourth floor are a pantry, storage and two shower rooms. The remaining of this floor looks like it was sprit into a bar and office but in working hour staff can work in all area. Moreover, under the ceiling there is a bed for taking a nap.

Project Credits
Product Spec Sheet

DESIZO MONNI Administrative Building
next project

DESIZO MONNI Administrative Building

Offices
Pleven, Bulgaria - Build completed in 2019
View Project