Think Health naturopathy

Think Health naturopathy

Architect
BOX arquitectos
Location
Ponta Delgada, Azores, Portugal | View Map
Project Year
2021
Category
Wellness Centres
Ivo Tavares Studio
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
FurniturePEDRALI
LightingMenu Space
Carrie Table Lamp, Troll Vases
ManufacturersForbo Flooring Systems
Surestep Star safety flooring, eternal
LightingUMAGE
Asteria Table Lamp, Asteria pendant Lamp
ManufacturersVescom B.V.
Tonga
Dining chairGUBI

Product Spec Sheet
Furniture
Lighting
Carrie Table Lamp, Troll Vases by Menu Space
Manufacturers
Surestep Star safety flooring, eternal by Forbo Flooring Systems
Lighting
Asteria Table Lamp, Asteria pendant Lamp by UMAGE
Manufacturers
Tonga by Vescom B.V.
Dining chair
by GUBI

Think Health naturopathy

BOX arquitectos as Architects

Think Health is a therapy and nutritional guidance space, under a concept of naturist approach focused on the public that seeks their well-being. The space forms naturally this concept through the shape, or absence of it, creating an unic moment, open and dynamic, where the few constructive elements captivate us to disconcerting but formalizing perspectives of the space.

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

Assuming transparency as if the space was a single one, where everything can be seen and understood, as if it was an oasis, reinforcing the idea of "seeing and being seen". The color translates the concept and looks to inspire a peaceful and natural vegetation environment. The space is composed of a treatment room, an office and a common area that is characterized by its calm and welcoming environment where permanece is in itself contemplative and seductive. Located in a consolidated and not so interesting urban center, Think Health takes on an attitude to inspire its surroundings, by showing itself to the outside with the same intensity as the dialogue established with itself.

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

This way, the intention is created in a way where the inside and outside boundaries are lost, in order to expand the space to and from the urban space.

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

Team:
Main Architect: Barabara Morgado + Oscar Catarino
Constructor: ARTIMOVÉL woodwork
Engineering: SOPSEC Açores
Decoração de interiores. Interiors Team:BOX arquitectos

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

Material Used:
1. Pedrali: Nolita 3659
2. Umage:  Asteria pendant Lamp – medium
3. Umage:  Asteria Table Lamp – medium
4. Menu Space:  Carrie table lamp, portable
5. Menu Space:  Troll Vase
6. Menu Space:  Clock
7. GUBI: Dining chair
8. VESCON: Tonga
9. FORBO: Sure step star + eternal color – smoke & aqua

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

Read story in PortuguêsItalianoEspañolFrançais and Deutsch

Featured Projects
Latest Products
News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More

The Metropolitan by Delugan Meissl Associated Architects delineates multifunctional urban living
5 Aug 2022 News
The Metropolitan by Delugan Meissl Associated Architects delineates multifunctional urban living

Located in the Sonnwendviertel district, directly south of Vienna’s new central station, the M... More