TOMORE zero

SIDES CORE as Architects

“Co-living & co-creating” is the theme of coworking company TOMORE’s pilot space (dubbed “0”). Tomore plans to add a share house to the coworking area in its first official space (dubbed “1”).

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

In planning TOMORE’s 0 space, we needed to account for the living space that would be added to future spaces, so 2 separate areas were necessary. The functional area for focused work area has desks, a conference room and 2 private rooms. The living area facilitates working in a way that feels like relaxing at home.

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

Just inside the entrance lies the focused working area. Private work rooms and a conference room provide accents to the facade. The layout utilizes space in the entryway that is narrow due to an alley required by zoning laws. It also functions to draw the eye further into the space and build interest/excitement as users head toward the living area.

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

In the living area, workers take their shoes off on a brick platform that recalls traditional Japanese living - “kustunugi ishi,” a stone platform for removing shoes. This sets the stage for relaxing in the carpeted area. Next to the shoe removal area is a desk where the communication organizer will sit, facilitating easy communication with incoming guests. It is purposefully rendered in yellow, the key color for the entire space.

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

A custom-made modular sofa that can be used from any angle connects the separate booths of the living area. Arranged in the basic shape, sofa pieces are the perfect distant apart for 1 person to sit on or 2 people to sit face-to-face. Pieced together, the sofa can accommodate events and a variety of other possibilities.

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

The counter in the back has 3 distinct levels - a bench, a standing coffee counter and a high counter. The counters and sofas together combine multiple functions, sightline heights and usable directions to facilitate spontaneous conversation and communication. A small raised area next to the window is a space for people to connect more closely.

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

Larger groups can work or eat together at a large dining table. The lights fixtures are our multi-faceted Triangles pendant lamps, while tables are our FRAMES model trestle tables. They can be disassembled and stashed away, creating space to hold events that could even make use of a projector.

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

The back wall features a work by artist yang02, ”a means for graffiti” that features many different colors spontaneously mixing, symbolizing TOMORE’s concept of “co-living and co-creating.”

Caption
Project Credits
Architects
Photographers
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Snohetta + WERK Arkitekter unveil an architectural landmark inspired by boat construction in Denmark
31 Jan 2023 News
Snohetta + WERK Arkitekter unveil an architectural landmark inspired by boat construction in Denmark

The seaport town Esbjerg on the west coast of Denmark welcomes a new maritime centre designed by Osl... More

10 private houses with luxurious stone bathrooms
31 Jan 2023 Specification
10 private houses with luxurious stone bathrooms

Elaborate marble, limestone masterpieces, opulent onyx or travertine sanctuaries; Stone bathrooms ar... More

Folded wing roof and ceramic lattice define the Soledad Sevilla Studio by Antonio Cayuelas
31 Jan 2023 News
Folded wing roof and ceramic lattice define the Soledad Sevilla Studio by Antonio Cayuelas

Housed in the flourishing plains on the perimeter of the urban area of the Otura village, the Soleda... More

Qing Studio designs a public bookstore with flood-control spatial elements
31 Jan 2023 News
Qing Studio designs a public bookstore with flood-control spatial elements

Perched on the riverbank of the Yangtze River in Wuhan, the No Art bookstore by Qing Studio occupies... More

Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube
31 Jan 2023 News
Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube

Built on a unique site proposed for Viennese social housing adjacent to the Danube River, this commu... More

JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm
31 Jan 2023 News
JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm

Located in the Delfshaven neighbourhood of Rotterdam, Loft Office, designed by JVST, is a conversion... More

Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok
31 Jan 2023 News
Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok

In the heart of Bangkok, Benchakitti Rainforest Observatory by HAS Design and Research provides an a... More

Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui
30 Jan 2023 News
Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui

Set atop Auqui hill, bordering the city of Quito, Horno De Pan, designed by Taller General and ERDC... More