Transformation monumental villa

Transformation monumental villa

Architect
Thomas Architecten
Location
Waalwijk, Netherlands | View Map
Project Year
2018
Category
Private Houses

Verbouw monumentatle villa

Thomas Architecten as Architects

This monumental residence from 1949 has been expanded several times in the past. The current layout of the old pantry/kitchen has been changed in place of the old pantry / kitchen. Walls have been broken through and a large spacious living kitchen has been created together with the new extension. At the site of the extension from 1994, the internal layout has been changed and the facade has been transformed. The house is fully insulated, window frames have been replaced and the finish of walls, ceilings and floors has been completely renewed. The first floor of the house has also been transformed to a new layout with a spacious bathroom and a new loft with an elegant new staircase of steel and bamboo. In short, a monumental residence that has been completely adapted to the modern requirements of the 21st century. 

Project Credits
K / kokko
next project

K / kokko

Private Houses
Osaka, Japan - Build completed in 2012
View Project