unou

unou

Architect
Katsutoshi Sasaki + Associates
Location
Toyota Aichi , Japan
Project Year
2012
Category
Private Houses
Katsutoshi Sasaki + Associates

unou

Katsutoshi Sasaki + Associates as Architects

■ site As the surrounding of a site, a residence stands in a row in the north-and-south side, and the east-and-west side is a place where a comparatively good field of view.


■ frame (outside) For this site which has good view, we put two “frames” One is vertical frame at east. The other is horizontal frame at west. The space consists of connecting the two frames. It's a space horizontally opened while reducing height gradually and a space vertically opened while reducing a plan gradually. The “one room” is expanding vertically and horizontally.


■one room I have an idea that the residence should be a one room. However, the monotonous one room which can see the whole feels in many cases that there are few choices of an air and a life. So we have made “one room” which can connect family without seeing directly. This time, We proposed preparing "the boundary of air” connecting good fields of view in the east-and-west and gaining depth and density to the space.


■ frame(inside) Concretely, we use wooden frame which use auxiliary as window or door frame. We think wooden frame itself takes a part of specifying space boundary. It is distinguished as somewhere else at the same time the space before and behind that is connected because there is a wooden frame. It is constituted as space with moderate tolerance.

Share or Add unou to your Collections
Project Credits
House in a park
next project

House in a park

Residential Landscape
Binningen, Kronenplatz, Binningen, Switzerland - Build completed in 2013
View Project