Uppsala Concert And Congress

Uppsala Concert And Congress

Architect
Henning Larsen
Location
uppsala, Iceland
Project Year
2007
Category
Concert Halls
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersDe Castelli
ManufacturersDLW Flooring GmbH
ManufacturersErco
ManufacturersFagerhult
ManufacturersRuukki Construction

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
by Erco
Manufacturers
Manufacturers

Uppsala Concert and Congress Hall

Henning Larsen as Architects

Henning Larsen Design is behind the signage and interior design of Uppsala Concert and Congress Hall. The signage as well as the interior design are based on the architecture, materials, colours and function of the building and thus function as an integrated part of the building.


Henning Larsen Design contributed to the preparation of the tender documents in relation to both the interior design and signage. The interior design was described in detail and tendered in collaboration with the local consultant, White. The process included selecting furniture, including customised furniture such as desks, lecterns and furniture for AV equipment, in a close dialogue with the users.


The signage consist of static signs, including for instance facade signs, information signs, glass signs and keymaps as well as dynamic and more communicative solutions with the purpose of continuously providing users with information of the concerts, congresses and events of the building. The latter of the two mainly consist of digital and customised solutions.


As a whole, the decorative and dynamic signage of the building make it easy for visitors as well as employees to find their way and to get the information they need. Uppsala Concert and Congress Hall functions as an open, public cultural centre featuring a foyer, concert halls, multifunctional halls, a café, meeting facilities and lounge areas.

Share or Add Uppsala Concert And Congress to your Collections
Project team
Hofmann House
next project

Hofmann House

Private Houses
Valencia, Spain - Build completed in 2018
View Project