Valcartier Corten Steel Sentry Box

Valcartier Corten Steel Sentry Box

Architect
STGM Architects
Location
Valcartier, Canada
Project Year
2012
Category
Car Parks
Alexandre Guérin

Valcartier Corten Steel Sentry Box

STGM Architects as Architects

The command, an almost indestructible and maintenance free sentry box, controlling the entrance to a military base north of Quebec city, Canada. The architects have developed a custom made corten steel pan cladding ensuring the sustainability of the project. A very long overhang protect the glazed part of the building from the east low winter sun. This tiny building have a strong personality and require compliance by its formal simplicity, the nature of the materials used and the strength of its anchoring to the ground.

Project team
Los limoneros - house over a garden
next project

Los limoneros - house over a garden

Private Houses
Marbella, Spain - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter