Villa in Vlastibořice

Villa in Vlastibořice

Architect
SIAL architekti a inzenyri
Location
Vlastibořice, Czechia | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
BoysPlayNice
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Joinery productsFRAMOZ a.s.
Windows Skywall – NoframeJanošík Okna-Dvere s.r.o
Garden supplierTomáš Velich
Joinery productsTruhlarstvi Samsinak
Glass productsVetroPORTE

Product Spec Sheet
Joinery products
Windows Skywall – Noframe
Garden supplier
Joinery products
Glass products

Villa in Vlastibořice

SIAL architekti a inzenyri as Architects

A stone-clad villa built into a slope in Bohemian paradise.

 

The beautiful site slopes to the southwest and is part of a slightly undulating landscape of the "Bohemian Paradise" territory.

 

The plot offers amazing views of the opposite side of the valley. Due to the fact that the plot is located outside the built-up area, it offered a unique opportunity to realize a solitary villa with an extraordinary interconnection between indoor and outdoor space.

 

The client's wish was to create simple, clean spaces with maximum use of natural materials.

 

The villa has two floors. In the upper floor there are designed guest rooms with separate entrance and study room. The lower floor is partially recessed into the terrain and it contains the main living space with adjacent garage and indoor pool.

 

The main material of the house is the stone. In the exterior, it dominates in rough form on fair-faced enclosure and sustained walls. In the interior and adjacent exterior parts of the villa, the large stone facing tiles are used.

 

An important part of the villa is the garden, which is designed as a landscape park and consists of several parts. The entrance parterre of the upper floor, including the green roof, has a more formal character. From the south, the house is allied to an orchard with a meadow. The most sloping part of the garden is settled by the system of irregular sustained walls and fancy terraces, which freely pass into the landscape. The newly planted greenery fully respects the original local surrounding species.

 

Material Used :
1. Natural stones – Travertino Romano Classico, Antique Brown, Nero Assoluto Zimbabwe, Giallo Realle
2. Windows Skywall – Noframe  — Janošík
3. Natural stones — Kámen engineering
4. Glass products — Vetroporte
5. Joinery products — Framoz
6. Joinery products — Truhlářství Samšiňák
7. Stainless steel pool — BERNDORF BÄDERBAU
8. Garden supplier — Tomáš Velich

This story is available in multiple languages
Share or Add Villa in Vlastibořice to your Collections
Project Credits
Photographers
Landscape Architects
levels ten   eleven
next project

levels ten eleven

Apartments
Basin Avenue, London, UK - Build completed in 2017
View Project