Villa Sundaram

Villa Sundaram

Housing
San Pancho, Cddee, Tepic, Nayarit, Mexico - Build completed in 2018
Marcos Garcia

Villa Sundaram

RVO Studio as Architects

Spaces, atmospheres, textures and light are the four key concepts to approach the Sundaram House project, concepts that merge into an architecture so simplistic and imposing that it is a paradise to inhabit.


 The spaces are methodically distributed in three levels that contain two residential areas; one for the owners of the house and another one for their guests. 

 

In the main area the garage and a front garden are found, perfect exordium for the living hall that welcomes its visitors and thus, start the tour to the kitchen, dining room and a covered terrace with a pool in a central garden and outdoor cinema , a guest room, laundry, two main bedrooms connected by an extensive corridor and a study-terrace that offers an incomparable view of the natural landscape of the mexican jungle.

 

 The guest area is accessed by an alternate entrance with private garage, kitchenette outside, swimming pool and an outdoor terrace-room. It has a bedroom on the ground floor, a bathroom and a washing center; upstairs, a bedroom adjoining the spa and a massage room. Ideal place to relax in a temporary stay.


 The environments are simple, basic and structurally designed to live the fullness of the tropics. With extensive open areas, even indoors, which allows the inhabitants, privacy that is lived in total freedom.


 The outdoor atmospheres are spacious, comfortable, designed to feel the warmth of San Pancho and live the peacefulness of an eternal vacation. The textures and the unique combination of materials are basic to understand that simple lines can contain prominence and exclusivity.


 Such is the case of brick and concrete lattices in organic forms that contrast with the linear structure of the house.


Another contrast is found in the main staircase of the living room, which creates an attractive fusion of circular and majestic forms within a container of flatter features. A spiral concrete staircase with steps of parota wood, a detail that breaks with the white design of the walls and turns it into a monumental totem that rises in the center of the residence. 


And in the case of light, it is imperative to know that villa Sundaram has a natural lighting planned at all times, light that flows organically in all corners and that inspires a living and transcendent project. Casa Sundaram is exclusive and with character. Architecture that successfully recreates the will of a great life by the sea.

Project team
Architects
Product Specifications
BrandCategoryProducts
BoseManufacturers
TOTOTOTOManufacturers
Three Barns and a Courtyard
next project

Three Barns and a Courtyard

Private Houses
North Hatley, Canada
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter