VNR | Shades of White apartment

VNR | Shades of White apartment

Architect
PLUS ULTRA studio
Location
Milano, Metropolitan City of Milan, Italy
Project Year
2019
Category
Apartments
Federico Villa Studio
Product Spec Sheet

ElementBrand
Sanitary fixturesCeramica Globo S.p.a.
FurnitureIKEA
LightingsArtemide
TilesCeramica Vogue
TilesDSG CERAMICHE
Parquet Listone Giordano

Product Spec Sheet
Sanitary fixtures
Furniture
by IKEA
Lightings
Tiles
Tiles
Parquet

VNR | Shades of White apartment

PLUS ULTRA studio as Architects

An apartment to be reorganized in an unconventional way in close collaboration with the customer: the new heart of the house are the kitchen, large, livable and with a sofa corner, and a small library that houses the many books and if necessary, is transformed into a guest room. In addition to this, a more private nucleus with two bedrooms and two bathrooms.

 

The aim was to put the two rooms in the "living" area in visual and functional communication, while maintaining the possibility of separating them for greater privacy. The project has therefore focused not only on the new functional layout, but also on the design of a fixed custom-made furnishing element able to hide wardrobes and storage vans and to mark the length of the corridor with a variable scanning given by the succession of wooden uprights that, where more protruding, mark the function of handle.

 

This story is available in multiple languages
Project Credits
Titanic Belfast
next project

Titanic Belfast

Individual Buildings
Belfast, United Kingdom - Build completed in 2012
View Project