Warner Music Hong Kong Workplace

Warner Music Hong Kong Workplace

Location
Hong Kong, Hong Kong
Project Year
2016
Category
Offices

Warner Music Hong Kong Workplace

Bean Buro as Interior Architects

Bean Buro has created a 19,000sqft headquarters for Warner Music in Hong Kong. Inspired by the company’s rich music heritage, design palette incorporates classic materials, such as timber, natural leather, textile fabrics and brushed bronze finishes. The architectural surfaces are kept clean with subtle details, including metal trims and leather handles, complemented by a mixture of Asian and European furniture.


The design inhabits the top floor of an office building, with views across the bay to Hong Kong Island. The challenge was to maintain the openness of the space – maximising views, while creating a comfortable and inhabitable environment that would support both local artists and Warner Music staff by improving interactions across the company.


The approach was to create physical connections between the different departments through the installation of a full height timber poché wall that wraps around the central core, forming a continuous backdrop shared by everyone.


The timber element incorporates informal seating areas, display niches for musical instruments and vinyls, acoustically insulated phone booths, efficient concealed storages, and expands spatially to form a stage area and semi-enclosed rooms. Combining dark and light timber with metal and leather details, the architectural element defines the otherwise simple space, and houses a boardroom and two private offices that are partially visible through clear glass walls.


An open, cafe-like space forms the social hub of the office and acts as a welcoming area for guests and an informal workspace for staff. The stage area is elevated as a box volume, which contains a music room, artist room and executive office. Audiovisual equipment is incorporated into the design for performances and DJ sessions. Views out into the city are maintained, creating an open, light filled environment.


Custom designed furniture items enhance the space, and act as a subtle nod to the history of the music industry; wheeled storage units, inspired by touring suitcases, provide discreet storage for staff, the feature boardroom table is finished with a brushed brass surface, reflecting the materiality of brasswind instruments, while the recessed company logo in the entrance lobby is reminiscent of traditional leather instrument cases.


Integrated planters help to define the space for each department while maintaining daylight and views across the harbour. Areas in the office are also marked out by floor finishes. In the central café and performance space, epoxy flooring is intended to evoke the industrial history of the area while, in the workspaces, timber flooring gives a warm, domestic feeling.

Project Credits
Interior Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersFlos
AIM
Product Spec Sheet
Manufacturers
AIM by Flos
Featured Projects
Latest Products
News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More

ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More