Wilson Residence

Wilson Residence

Architect
Space International
Location
Venice, Los Angeles, California, United States | View Map
Project Year
2015
Category
Private Houses
Steve King Architectural Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Interior LightingLZF
Zodiac quartz surfacing CORIAN® Design
Plumbing fixturesHansgrohe SE
Bathroom tileAnn Sacks
RoofingCertain Teed
ManufacturersFleetwood Windows & Doors

Product Spec Sheet
Interior Lighting
Link by LZF
Zodiac quartz surfacing
Plumbing fixtures
Bathroom tile
Roofing
Manufacturers

Wilson Residence

Space International as Architects

Formerly the site of a traditional 1950's postwar bungalow, this new 2 story residence respects the humble scale of the 3600sf parcel with an efficient organization of programs for a young family of four. The client's strong desire to connect with the idyllic Venice Beach climate is reflected in a series layered architectural elements framing a variety of "outdoor rooms" as extensions of the interior environment. The shotgun style ground floor plan preserves 60% of the site as a linear courtyard connecting the front and rear landscapes. At this level, large sliding glass doors disappear to connect a sunken outdoor living room, flanked by bench seating and a bamboo hedge. Upstairs, the more private spaces of the home are organized around a linear gallery which opens onto a roof deck for the family enjoy their own private sunsets with classic views of the neighboring landscape.

 

Material Used:

1. Facade cladding:  Smooth trowel plaster (La Habra Stucco), Garapa wood siding ( Eastteak Hardwoods)

2. Flooring:   White oak flooring (Heppner Hardwoods)

3. Doors / Windows:   Fleetwood Windows & Doors

4. Custom wood pivot entry door: Taylor Brothers Architectural Products

5. Roofing:   Certainteed

6. Interior Lighting:   WAC, Juno, LZF, ITRELighting

7. Appliances:   Miele

8. Plumbing fixtures:  Hansgrohe

9. Bathroom tile:   Ann Sacks, Savoy

10. Countertops:   Zodiac quartz surfacing (Dupont)

This story is available in multiple languages
Share or Add Wilson Residence to your Collections
Project Credits
Products used in this project
LANE 189
next project

LANE 189

Shopping Centres
China - Build completed in 2016
View Project