Wohnung Reitmorstraße

Wohnung Reitmorstraße

Architect
Arnold / Werner
Location
Munich, Germany
Project Year
2019
Category
Private Houses
©Boo Yeah Fotografie
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Fitting –PVD CoatingVOLAPVD color finishing
ManufacturersBauwerk ParquetFORMPARK MINI
PerfectsenseEGGER Wood-based materials
Working Surface –Fenix NTMARPA INDUSTRIALE S.p.A.
Door Handle –Modell 1005FSB
Kitchen Handle –Solid Black Anodised MetalBuster + Punch

Product Spec Sheet
Fitting –PVD Coating
Manufacturers
Perfectsense
Working Surface –Fenix NTM
Door Handle –Modell 1005
by FSB
Kitchen Handle –Solid Black Anodised Metal

Wohnung Reitmorstr

Arnold / Werner as Architects

This penthouse apartment in downtown Munich was renovated and restructured by Arnold / Werner for a family. Previously rather nested, the area is now clearly divided into a large living area and a private bedroom and the children's rooms.

 

The main structuring elements in the living area are the central, vaulted oriel with blue upholstered lounge corner and the open kitchen with free-standing island. The warm and homely appearance of the apartment is mainly given by the white oiled oak parquet as well as the numerous built-in pieces of furniture that define the room and at the same time allows optimum use of the rest of the space, for example under the sloping roof. A pleasant contrast is provided by the luminaires specially designed by PSLab, which - like all fittings - appear in matt black.

 

Material Used:

1. Bauwerk – Parquet – Formpark Mini

2. Egger –Wood-Based Panel – Perfectsense

3. Arpaindustriale – Working Surface –Fenix NTM

4. Vola–Fitting –PVD Coating

5. Pslab – Spotlight – Custom-Made

6. Buster + Punch – Kitchen Handle –Solid Black Anodised Metal

7. FSB – Door Handle –Modell 1005

8. Saba Italia – Sofa – Pixel

This story is available in multiple languages
Share or Add Wohnung Reitmorstraße to your Collections
Project Credits
Spotlight – Custom-Made
Netherlands Institute for Sound and Vision, Hilversum
next project

Netherlands Institute for Sound and Vision, Hilversum

Museums
Hilversum, Netherlands - Build completed in 2006
View Project