WTO - extension du Centre William Rappard

WTO - extension du Centre William Rappard

Architect
Modostudio | Cibinel Laurenti Martocchia architetti associati
Location
Geneva, Switzerland | View Map
Project Year
2009
Category
Wellness Centres

WTO - extension du Centre William Rappard

Modostudio | Cibinel Laurenti Martocchia architetti associati as Architects

The project is the sum of two well-defined architectural elements. The first element is the main volume, parallel to the existing building, which contains most of the functions required by the project. A clear, simple and compact volume which is characterized by the external facade. The volume, despite the large size due to the high demand of workspaces, is dematerialized through the glass facade effects. The glass facade, which consists of parts of mirrored glass alternate with parts of trasparent glass, creates a surprising effects of light and color games The effect of reflection and transparency is increased by the beautiful and huge trees surrounding the garden. The second architectural element consists of three irregular shaped volumes connecting the new main volume with the existing building and penetrating the two buildings. These volumes, which are architectural elements, host connections and common functions to both the new building and the existing one and create spaces of varying heights with a beautiful atmosphere. The volumes are also read on the main longitudinal elevation front and provide a visual connection between the existing building and the surrounding garden

1 Living House
next project

1 Living House

Private Houses
Build completed in 2018
View Project