XZONE Office

XZONE Office

Architect
AD ARCHITECTURE
Location
Shantou City, Guangzhou Province, China
Project Year
2018
Category
Offices
Ouyang Yun

XZONE Office

AD ARCHITECTURE as Architects

Design concept

Through filtering the scruples in the mind, crossing the boundary of reality and ideal, breaking inertial thinking and precipitating the power of the subconsciousness, AD ARCHITECTURE explored undiscovered "boundaries" in the XZONE Office. With the contrast of square and round elements, the ingenious utilization of materials, colors and formations, as well as application of abstract concept, the designer created a space full of unknowns.

 

Diversified formations | Harmony in diversity

A square box constitutes the main framework of the workspace. In the conversation area, the designer integrated semi-circle structures and a ball hung from the ceiling into the single spatial block, resulting in intersection of different boundaries. Not restricted to a certain rule, all the elements in the space can form various combinations. When these interesting and diversified elements collide with each other, the originally ordinary space becomes unique.

 

Contrasting textures | Feeling and inspiration

Materials of different textures break the consistency in the space and endow it with various features. The steel structure of the ceiling was retained, which becomes a highlight of the spatial design. The coordinated combination of rough and delicate textures generates contrast in the space, and creates a free atmosphere in it.

 

Different colors | Restraint and agitation

The designer adopted a restraint color scheme, with white and light gray as major hues, full of tension. Striking red and pink colors are dotted in the space, injecting vitality into it. In the conference area, the red sofa and pink panel form contrast with the spatial overtone set by white color. Different colors bring collisions of restraint and agitation, and at the same time facilitate emotional and idea exchanges in the space.

 

Main materials: floor paint, gray latex paint (NipponPaint), concrete slabs

Project team
Active Energy Building
next project

Active Energy Building

Research Facilities
Liechtenstein
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter